Het Weekend van het Varken

Weekend van het Varken

Kijk, speel en beleef!

Bekijk aftermovie 2021

KIJK, SPEEL EN BELEEF!

Tijdens het Weekend van het Varken krijg je een kijkje achter de schermen op onze bedrijven en kan je met eigen ogen zien hoe alles reilt en zeilt. Kijk en beleef hoe de kleine biggetjes bij hun moeders drinken. En hoe ze later als grote varkens o.a. restant frietjes en aardappelstoomschillen eten. In onze moderne brijvoerkeuken verwerken we namelijk restproducten uit de humane industrie. Dit is gezond voer voor onze varkens en goed voor het milieu, het wordt nu immers geen afvalstroom. In onze skybox kan je de dragende moederdieren bewonderen! Tijdens hun zwangerschap lopen ze vrij rond in onze groepshuisvesting.

Verder zijn er allerlei spelactiviteiten, zoals:

Spelen in de mega maïsbak
Speuren in het maïs- en stro doolhof
Jonge biggetjes knuffelen
Harm en Dori, onze mascotte varkens knuffelen
Belgisch trekpaard met sleepmat
Ponyrijden
Knutselen
Een ritje maken op de huifkar
Bootcamp
Strotoren
Skippy race
Zelf bakken in ons Kato Kids BBQ Plein
en nog veel meer leuke dingen!

Er zijn verschillende terrassen waar je even kunt bijkomen. Hier kunt u genieten van een drankje en ons eigen Berkhout varkensvlees van o.a. de bbq. Of haal een lekker ijsje bij de ijsboer! Kortom, genoeg keuze dus aan hapjes en drankjes geen gebrek.

Datum en Tijd

Ieder jaar in het tweede weekend van september op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur gratis toegang bij Familie van den Berkmortel, parkeren en entree mogelijk via Houtsestraat 17 – Sint-Oedenrode te bereiken via Hoogstraat. Aanmelden is niet nodig voor het Weekend van het Varken.

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2024

Kijk, speel en beleef. Tweede weekend van september!

Weekend van het varken